[Lea la crónica en castellano aquí]                              (Dilluns, 15 de desembre del 2014)

Celler

Un petit celler català rep queixes de clients "no catalans" per posicionar-se públicament a favor del procés sobiranista

MARTA ESCOBAR MARTÍ

Els seus propietaris demanen a La qüestió catalana eliminar l’entrevista realitzada per aquest mitjà on exposaven la seva opinió sobre una possible independència de Catalunya

Després que hagi passat més d’un any des que La qüestió catalana va entrevistar un dels propietaris d’un petit celler català, en què es va rebre el consentiment total per publicar-la, ells  mateixos s’han posat en contacte aquest mes de desembre amb el mitjà a través de la pàgina de Facebook per demanar que es retiri l’entrevista del web. Ho reclamen així, expliquen, per haver rebut “queixes de clients no catalans pel fet de sortir a la vostra pàgina”.

Ens demanen “disculpes per les molèsties” i asseguren que, malgrat que “el nostre posicionament polític està més que clar”, “no cal barrejar-lo amb el negoci per sortir així de perjudicats”. Cal tenir en compte, però, que durant l’entrevista, els propietaris destacaven que el seu mercat principal és el mercat català i l’europeu, més que l’espanyol. A la resta de l’Estat tenen relació amb botigues puntuals on no hi distribueixen de manera regular i, sobretot, amb el nord de València, on deien que, tanmateix, “els que compren productes són els qui se senten molt valencians”.

Una de les premisses en què es recolzaven durant l’entrevista és que “no val la pena malgastar forces en un mercat en què saps que el 50% no comprarà” i que, a més, “el consumidor espanyol és una mica reticent a l’etiquetatge en català”. A tot això, s’hi ha de sumar, com exposaven els propietaris del celler, que “com més busquem la força cap a la independència, menys ganes té l’Estat d’apostar per un producte català”.

En aquest sentit, val a dir que al juliol del 2013, quan se’ls va realitzar l’entrevista, manifestaven que, malgrat a ells no els ha afectat directament el boicot espanyol, “els temes polítics van lligats a una part econòmica que se’n ressent”. Avui comencen a rebre els efectes de posicionar-se públicament sobre el procés sobiranista que viu Catalunya. 

Pots enviar el teu comentari a: 
comentaris@laquestiocatalana.cat